Seher Derneği

Kurban Bağışı

Kurban Bağışı

Seher Derneği

Kurban Bağışı

İslam, imanları itibariyle hali vakti yerinde sayılan müntesiplerini kurban kesmeye çağırır. Ayrıca kurban olarak bilinen bu kurbanın eti, daha az imkana sahip olanlarla paylaşılır. Seher Derneği olarak kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak bu dini yükümlülüğü yerine getiriyoruz. Peygamberimiz (Sallâllâhü Aleyhi ve Sellem), kurban etinin üçe bölünerek ihtiyaç sahiplerine verilmesini emretmiştir. Bu nedenle Seher Derneği, kurban kesemeyecek durumda olan ailelere sadece Kurban Bayramı’nda değil, yılın diğer zamanlarında da adak, sadaka ve akika bağışında bulunmaktadır.

Seher Derneği tarafından toplanan kurban bağışları, İslami kurallara uygun ve hijyenik koşullarda, işinin ehli kişiler tarafından kesilmektedir. Kurban bağışlarının hijyen kurallarına uyularak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına büyük özen gösteriyoruz. Kuruluşumuzun sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl boyunca çok sayıda ihtiyaç sahibine kurban yardımında bulunmasında sizlerin bağışları büyük önem taşımaktadır.

Seher Derneği, ihtiyacı olanların hayatlarında hem maddi hem de duygusal olarak olumlu bir etki oluşturmaya kendini adamıştır. Dernek olarak, zor durumda olanlara yardım etmenin, daha az imkanlı olanlara destek ve yardım sağlamanın görevimiz olduğuna inanıyoruz. Kurban bağışlarının yanı sıra, hayırseverliğin önemi ve ihtiyaç sahiplerinin yaşamları üzerindeki etkileri konusunda farkındalık yaratmak için de çalışıyoruz.

Bunu yapmanın yollarından biri, insanlara İslam’da hayırseverliğin önemini ve başkalarının hayatında nasıl bir fark yaratabileceğini öğretmek için tasarlanmış eğitim ve sosyal yardım programlarımızdır. Ayrıca, zorlukların üstesinden gelmelerine ve koşullarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için insanları kaynaklara ve desteğe bağlamak için çalışıyoruz.

Seher Derneği olarak yaptığımız her şeyde İslam’ın öğretileri ve Peygamberimiz Sallâllâhü Aleyhi ve Sellem)’in örneklerinden hareket ediyoruz. Kendimizi toplumumuza hizmet etmeye ve ihtiyacı olanlara yardım etmeye adadık ve işimizi mümkün kılan bağışçılarımızın, gönüllülerimizin ve ortaklarımızın desteği için minnettarız.

Kurbanını Bağışla

İslami öğretilere göre, sadaka vermek, bir hayvanın kurban edilmesi kadar önemlidir. Bu nedenle Seher Derneği kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya kendini adamıştır. Bağışlarınız, kurban kesemeyecek veya et alabilecek durumda olmayan kardeşlerimize bu önemli desteği sağlamamıza yardımcı olması açısından çok önemlidir. Cömertliğiniz sayesinde en az bir ihtiyaç sahibi aileye kurban bağışı yapabiliyoruz.

Seher Derneği, Afrika ve Türkiye’de kurban dağıtımının yanı sıra, hayırseverlik mesajını tüm dünyaya yaymak için çalışıyor. Teşkilatımız aracılığıyla yapılan her kurban bağışı, gerçek ihtiyaç sahibi bir ailenin sofrasına ulaşarak, zor durumdaki ailelerin sevincine ve rızkına kavuşmaktadır. Önemli çalışmalarımızı gerçekleştirmemizde bize yardımcı olan bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve ortaklarımıza destekleri için minnettarız.

Kurban, müminler için genellikle ” Allâh (Celle Celâlühû)’a yakınlık kurmanın” bir yolu olarak tanımlanır. Belirli zaman dilimlerinde belirli gereksinimleri karşılayan bir hayvanın ritüel olarak katledilmesini içerir. Fedakârlık, kişisel manevi fayda sağlamanın yanı sıra, bir topluluk içinde yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve empati duygularını da geliştirir. Zenginle fakir arasında bir iyilik köprüsü görevi görerek, maddi durumu iyi olanları Allâh (Celle Celâlühû) yolunda paylaşmaya teşvik eder ve cimriliği değil, cömertliği teşvik eder. Aynı zamanda, fakirlerin Allâh (Celle Celâlühû)’ın dünyadaki nimetleri dağıtmasının adaletini fark etmelerine ve başkalarının nezaketiyle şükranlarını ifade etmelerine yardımcı olur.