Hakkımızda

seher-der

Hakkımızda

Seher Derneği, başta Türkiye olmak üzere Afrika ve Asya’daki diğer ülkelerde yaşayan azınlık Müslümanlar için ihtiyaç sahiplerine yardım ve destek sağlamak amacıyla 2016 yılında kurulmuştur. Merkezi Kırıkkale, Osmangazi’de bulunan derneğimiz, İslamî ilimleri teşvik etmek, yoksulluk ve zorlukla mücadele edenlere yardım etmek ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlarla güçlü bağlar kurmak için çalışıyor.

Ana odak noktalarımızdan biri öğrencilere eğitim ve öğretim sağlamaktır. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destek veriyor, yoksulluk ve zor şartlarla karşı karşıya kalanların yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışıyoruz.

Türkiye’deki çabalarımıza ek olarak, cömertlik ve şefkat değerlerini dünya çapında yaymak için çalışıyoruz. Bu, okul çağındaki çocukların iyi bir eğitim almalarına yardımcı olmak için medreseler inşa etmeyi ve burs vermeyi ve ayrıca dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi topluluklara İslami ve insani hizmetler sağlamayı içerir.

Seher Derneği olarak zulme uğrayanların kırık kalplerini iyileştirmede sevgi ve şefkatin önemine inanıyoruz. Amacımız, dürüst ve değerlerimize sadık bir şekilde yüksek kaliteli, güvenilir yardım sunmaktır. Yeryüzünde iyilik ve güzellikleri yaymaya ve dünya çapındaki Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeye kararlıyız.

Seher Derneği tarafından sağlanan yardım ve destek türlerine, ihtiyaç sahiplerine gıda ve diğer ihtiyaçların sağlanması, yaşam tesislerinin inşa edilmesi veya iyileştirilmesi, tıbbi yardım veya bakım sağlanması ve çocukların eğitimine destek verilmesi gibi bazı özel örnekler verilebilir.

Seher Derneği, özellikle dini ve sosyal yardım alanlarında çeşitli hizmet ve faaliyetler sağlamaya odaklanmıştır. Başlıca faaliyet alanlarımızdan bazıları şunlardır:

• Aşevi hizmetimiz aracılığıyla yemek ve diğer yardımların sağlanması
  • İhtiyaç sahipleri için maddi ve manevi yardımların organize edilmesi
  • İslam hukuku ve teolojisi eğitimi için ileri düzey çalışma ve uzmanlaşmış medreseler yürütmek
  • Dini sorular ve sorunlar için bir danışma hattı sunmak
  • “Doğruyu emretmek ve yanlıştan sakındırmak” ekibimizle ihtiyaç sahiplerini ziyaret etmek ve onlara destek olmak

Kendimizi başkalarına yardım etmeye ve topluluğumuza elimizden gelen her şekilde hizmet etmeye adadık. Amacımız, ihtiyacı olanlara yardım ve rehberlik sağlamak ve İslam’ın öğretilerini olumlu ve anlamlı bir şekilde tanıtmaktır.

seher-der2

Seher Derneği, İsmailağa camiasında, kendilerini İslam’ın öğretilerini yaymaya, barış ve anlayışı geliştirmeye adamış bir grup gönüllüdür. Mahmud Ustaosmanoğlu‘nun (Kuddise Sirruhû) liderliğindeki topluluk, irşadın ve başkalarına hizmetin önemine inanan kişilerden oluşur.

Amacımız, İslam’ı parlak ve canlı bir şekilde sunmak, başkalarının onun öğretilerini anlamasına ve huzur bulmasına yardımcı olmaktır. İslam alimleri ve takipçileri olarak, özellikle cehalet ve karanlığın damgasını vurduğu bir dünyada, inancımızın hikmetini ve rehberliğini başkalarıyla paylaşma sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.

Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhu) liderliğindeki İsmailağa Cemaati, dünyada olumlu bir fark oluşturmaya ve İslam’ın nurunu yerkürenin her köşesine ulaştırmaya kararlıdır. Başkalarına bu misyonda bize katılmaları için ilham vermeyi ve herkes için daha barışçıl ve anlayışlı bir dünya için birlikte çalışmayı umuyoruz.