Gizlilik Politikası

Seher Derneği olarak anayasal bir hak olarak düzenlenen kişisel verilerin korunmasına ve hukuken güvence altına alınmasına öncelik veriyoruz. Kişisel bilgileri korumanın önemini anlıyoruz ve bu nedenle, kişisel ve özel verilere erişimin yalnızca yetkili kişilerle sınırlandırılmasını sağlamak için bilgi güvenliği ile ilgili tüm yasa ve düzenlemelere uyarız.

Sivil toplum kuruluşları alanında bilgi güvenliği konusunda örnek bir kuruluş olmayı taahhüt eder, bilgi güvenliğimizi ve varlıklarımızı hayata geçirdiğimiz diğer yönetim sistemleri ile entegre bir şekilde yönetmeye çalışırız.

Seher camiasının ahlaki, bilimsel ve fikri gelişimine katkıda bulunma çabalarımızın yanı sıra, milletimizin kültürel mirasını korumayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz. Üyelerimiz arasında sevgi, saygı, birlik ve beraberliği pekiştiren etkinlikler ve toplantıları düzenli olarak düzenler, ihtiyaç sahiplerine çeşitli maddi ve manevi yardımlarda bulunuruz.

Kişisel verilerin güvenliğinin son derece önemli olduğunu anlıyor ve bu doğrultuda ziyaretçilerimize ait tüm kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak korunması ve işlenmesi için gerekli önlemleri alıyoruz, ayrıca ilgili ikincil düzenlemeler ve bağlayıcı kararlar.

Seher Derneği, kişisel verilerini topladığımız ve işlediğimiz tüm bireylerin gizliliğine ve güvenliğine önem vermektedir. Kişisel verilerin değerli ve hassas bir kaynak olduğunu anlıyoruz ve bu nedenle sorumlu bir şekilde ve ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere uygun olarak işlenmesini sağlamak için büyük özen gösteriyoruz.

Kişisel verileri işlememiz söz konusu olduğunda şeffaflık ve açıklığa bağlıyız ve verilerini topladığımız tüm bireylerin bunların nasıl ve neden kullanıldığının farkında olmasını sağlamak için adımlar atıyoruz. Bu şeffaflık seviyesinin üyelerimiz, bağışçılarımız, gönüllülerimiz ve diğer paydaşlarımızla güven inşa etmek ve iyi ilişkiler sürdürmek için gerekli olduğuna inanıyoruz.

Yasal yükümlülüklerimize ek olarak, kişisel verileri korumak ve etik ve sorumlu bir şekilde kullanmak için ahlaki bir sorumluluğumuz da vardır. Yaptığımız her şeyde bu değerleri korumaya kararlıyız ve kişisel verileri ele alma şeklimizin etik ve sorumlu uygulamalara olan bağlılığımızı yansıtmasını sağlamak için çok çalışıyoruz.

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin politikalarımızı ve prosedürlerimizi sürekli olarak gözden geçiriyor ve güncelliyoruz ve paydaşlarımızın iyileştirmeye nasıl devam edebileceğimize dair geri bildirimlerini ve önerilerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu konuyla ilgili herhangi bir düşünceniz veya fikriniz varsa, bize ulaşmanızı ve düşüncelerinizi paylaşmanızı öneririz.

İşbu Kanun tarafından tanımlandığı şekliyle “Veri Denetleyicisi” olarak, elimizde bulunan tüm kişisel verilerin uygun şekilde işlenmesinden, saklanmasından ve silinmesinden sorumluyuz. Kişisel verileri nasıl işlediğimizle ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Veri Sahiplerinin Kanun Kapsamındaki Hakları

Seher Derneği olarak kişisel verileri aşağıdaki amaçlarla topluyor ve işliyoruz:

1. Hizmetlerimizi ve ürünlerimizi sağlamak için
  2. Hizmetlerimizi ve ürünlerimizi iyileştirmek ve kişiselleştirmek için
  3. Hesabınız, siparişleriniz ve diğer istek veya sorularınız hakkında sizinle iletişim kurmak için

Kişisel verilerinizi aşağıdakiler dahil olmak üzere üçüncü taraflarla paylaşabiliriz:

1. Diğer yetkili kuruluşlar ve kamu kurumları
  2. Adli ve idari mahkemeler
  3. Kolluk
  4. Eğitim ve insani yardım faaliyetleri ile ilgili kurum ve kuruluşlar
  5. İnsani yardım dernekleri
  6. Proje ortakları
  7. Dış kaynaklı danışmanlık, teknoloji ve eğitim şirketleri

Kişisel verileriniz, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle toplanabilir:

1. Sözel iletişim
  2. Yazılı iletişim
  3. Elektronik iletişim (e-posta, telefon, web sitesi ve mobil uygulama gibi)
  4. Sözleşmeler ve formlar

Veri sahibi olarak kanunen aşağıdaki haklara sahipsiniz:

1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini ve hangi amaçla işlendiğini öğrenme hakkı
  2. Eksik veya yanlış bilgilerin düzeltilmesini isteme hakkı
  3. Kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini talep etme hakkı
  4. Düzeltme veya silme taleplerinin üçüncü kişilere bildirilmesini talep etme hakkı

Seher Derneği’ne Türkçe yazılı talepte bulunarak bu haklarınızı kullanabilirsiniz. Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen bazı talepler için ücret talep edilebileceğini lütfen unutmayınız. Talebinizi mümkün olan en kısa sürede, ancak alındığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde yerine getirmek için çaba göstereceğiz.

Veri sahibi olarak haklarınız hakkında daha fazla bilgi için lütfen Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun web sitesini ziyaret edin. Seher Derneği, işbu gizlilik politikasını kanun, yönetmelik veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararlarında meydana gelebilecek değişikliklere göre gerektiğinde güncelleme hakkını saklı tutar.